STF Fjällbacka Valö Hotell och Vandrarhem

stf valö vandrarhem fjällbacka

Söker du en övernattning i genuin skärgårdsmiljö så är STF Hotell & Vandrarhem Fjällbacka/Valö det perfekta valet. Här i denna underbart avkopplande miljö på Valös östra sida i den sköna Fjällbacka skärgård finns ett genuint hotell, ett litet vandrarhem samt en skärgårdskrog.

Fjällbacka Vandrarhem trädgårdTill Valö tar det 5 minuter med skärgårdsbåten från Fjällbacka och när du bokar boende, bokas också hämtning i Fjällbacka.

I den här vackra skärgården har bland annat Camilla Läckberg funnit sin inspiration till sin senaste bok och en av de största svenska skådespelarna Ingrid Bergman tillbringade även sina somrar här.

Denna bild på Fjällbacka/Valö visar hur idylliskt anläggningen är belägen.

Boende

Vandrarhemmet håller öppet dagligen mellan
april – oktober, övriga tider kontakta hotellet.
Här kan du boka ditt boende i något av de 4 rummen, 2st tvåbäddsrum och 2st fyrbäddsrum.
I vandrarhemmet finns ett stort kök där den som vill kan fixa sina måltider själv.

Väljer du hotellrum kan du boka bekvämt boende med wc/dusch på rummet eller lite billigare med dusch och wc i korridoren, i priset ingår givetvis frukosten.
Vissa rum har utsikt mot Fjällbacka och andra över parken. Ett av rummen är lite lyxigare och har ett härligt badrum med träbadkar.

Under våren och hösten kan ni bo i hotellrummen extra förmånligt.

Totalt med hotell och vandrarhem finns här 14 rum med 34 bäddar. Hotelldelen ligger i den vackra huvudbyggnaden och vandrarhemsdelen i en separat byggnad, dock i samma underbara miljö.

Anläggningen har gott om utrymme för lekar och spel på den stora tomten med utsikt mot Fjällbacka, eller om du bara vill lata dej i en solstol med en bra bok.

Förutom ett avslappnat boende har du också en fantastisk skärgårdskrog i Huvudbyggnaden. Mat och dryck är viktigt om man ska må bra på sin semester. Här är menyn på din alldeles egna skärgårdskrog.

Konferens och fester

Här är det perfekta stället att hålla en konferens på. Den sköna och lugna miljön gör att kreativiteten och trivseln ökar och teambuilding gynnas.

Valö hotell och vandrarhem Maten härute håller hög klass med bl.a. skaldjursbuffeer av produkter direkt från inhemska fiskare. Färskare går nog inte att få. Även de andra produkterna är närodlade här i norra Bohuslän. Konferensrummet har plats för 15-25 personer och har all nödvändig rekvisita.

Det går naturligtvis även utmärkt att hålla firmafester eller andra större tillställningar här. Ta kontakt för skräddarsydda lösningar.

Se och Göra

Vandra runt Valö på den välmarkerade vandringsleden och upplev den fantastiska bohuslänska skärgården. Här befinner du dej i en miljö med klippor och måsskrik samtidigt som du ser segelbåtarna glida omkring i den vackra skärgården. Mer idylliskt sommarsverige än det är här ute går nog inte att få. Bara det att sitta på en klippa och se solen gå ned i havet är en upplevelse att ta med sig till vinterhalvåret.

Valöbåten vid brygganFölj med på kräftfiske med en lokal fiskare som känner skärgården. Du följer med ut och vittjar kräftburarna, samtidigt som du kan prova fiskelyckan med eget spö från båten. Vem vet vad som gömmer sig i Skagerracks djupa vatten. Se till att ha grov lina på rullen.

När båten återvänder till land, kokas kräftorna och provsmakning av de ljuvliga delikatesserna tar vid. En höjdpunkt för skaldjursälskaren. Det finns också möjlighet att köpa kräftor med sig hem.

Vill du inte fiska utan bara se dej om i den vackra skärgården så tar du en skärgårdstur med någon av turbåtarna i Fjällbacka och vissa av båtarna kan erbjuda sälsafari.

Hummersafari är någonting unikt i Sverige och väldigt exotiskt som bara finns här i norra Bohuslän. Första måndagen efter den 20 September går startskottet för hummerfisket, och det kan nog jämföras i populäritet med älgjakten i vissa andra delar av Sverige. Att vara med på ett sådant äventyr är något man minns.

Sandstrand ValöPaddla Kajak med en erfaren ledare i den sköna skärgården är något du inte får missa. Att sakta och ljudlöst glida omkring bland klippor och skär är en upplevelse. Du ser saker från en annan vinkel och kommer djur och natur riktigt nära. Dessutom kan du göra strandhugg på andra öar i skärgården. En härlig semesterupplevelse.

Du kan även hyra kajak eller båt själv om du förbeställer vid bokningen.

Spelar du golf finns en högklassig 18 hålsbana här. Fjällbacka GK:s bana rankas högt i Sverige när det gäller design och spelglädje.

Ta en tur till naturreservatet Väderöarna med guide och en delikat picknickkorg.

Bada från klippor eller den lugna lilla sandstranden på öns norra sida.

Övrigt

Köp frukost för 110: -/vuxen, 50: – till barn.
Frukosten serveras på skärgårdskrogen i den vackra huvudbyggnaden.
Valö Skärgårdskrog har öppet dagligen mellan 12.00 – 20.00 för lunch och middag.
Det finns även en kiosk på området.
Hyra av sänglinne 125 :-/bädd.
Slutstädning 150 :-/2-bäddsrum, 150 :-/4-bäddsrum.
Extrabädd/madrass 100 :-

Öppettider

Öppet varje dag mellan 1 april – 31 oktober, övrig tid kontakta hotellet.
Reception öppet mellan 08-20.

valo-vandrarhem-klippor

Priser

Bädd från 250 kr/pers

Aktuella priser
Vandrarhem  –  Hotell

Kontakt

STF Hotell & Vandrarhem Fjällbacka/Valö
Valö Görvik 2, 457 40 Fjällbacka
Tel: 0525-312 34, Mobil: 0705-23 43 30
E-post: info(at)fjallbackavalo.se
Web:Fjallbackavalo.se

No comments yet.

SKRIV DITT MEDDELANDE

Reset all fields