STF Af Chapman Skeppsholmen Stockholm

FacebookTwitterGoogle+Share

Segelskeppet Af Chapman, ett väldigt speciellt vandrarhem

Af Chapman & Skeppsholmen är ett flytande vandrarhem som ligger mitt i Stockholm med närhet till alla sevärdheter huvudstaden bjuder på. Fullriggaren ligger centralt beläget på Skeppsholmen och renoverades från köl till mast under 2008.

Vandrarhemmet har varit i Stockholms stads ägo sedan 1947 och uthyrt till STF för vandrarhemsverksamhet sedan 1949. Här bor man i komfortabla hytter, kanske lite lågt i tak men charmigt och på båten finns Bar Chapman som serverar mat med både svensk och internationell prägel.

Bildgalleri

Vill du inte bo på sjön, finns det på landbacken mittemot båten en 1700-talsbyggnad med vanliga rum med våningssängar.

Denna byggnad tjänade på 1700 talet som vedförråd åt Kungliga slottet och här finns också den dygnet runt öppna receptionen.
Totalt har vandrarhemmet 280 bäddar fördelade på 77 rum.

Det vilar en internationell anda över Af Chapman. Gäster från hela världen strålar samman här på detta anrika vandrarhem. Ok för grupper dock ej under högsäsong.

Man kan nog säga att detta vandrarhem är ett av de charmigaste i Stockholm, och du har fantastiska vyer när du sitter på däck och sippar ditt glas vin samtidigt som alla båtar passerar revy framför dig. Ingen dålig start på semestern. Dessutom har du bl.a Söders vackra höjder i blickfånget.

Se och Göra

Det centrala läget gör att man har promenadavstånd till de flesta av huvudstadens sevärdheter. Det tar bara några minuter att gå till Kungsträdgården och du kan t.ex. ta Djurgårdsfärjan till Skansen, Cirkus eller Gröna Lund. Här ligger också välkända Wasamuseet och ett måste för barnfamiljen är Astrid Lindgrens Junibacken. Skärgårdsbåtarna och tunnelbana finns inom 5 minuters promenadavstånd från vandrarhemmet.

Du kan båtluffa mellan skärgårdens vandrarhem i en miljö som endast Stockholms Skärgård kan erbjuda. Du har 200 m till närmaste busshållplats och bra shopping, restauranger och nöjen finns i närheten.

Övrigt

Café och frukostmatsal. Konferens för 10 personer för större grupper kontakta vandrarhemmet
Biljardbord i Landbyggnaden.
Färjor till Djurgården och Slussen avgår 500 m från Chapman.

Priser

I dubbelrum från 295 kr/pers (STF-medlem)
I Enkelrum från 590 kr (STF-medlem)
Bädd från 260 kr/person. Barn från 130 kr

Tillägg för icke medlem 50 kr/ barn 25 kr

Boka i tid, för det är ett populärt vandrarhem.

Öppettider

1/1 – 31/12

Kontakt

Vandrarhem Af Chapman
Flaggmansvägen 8, 111 49 Stockholm
Tel: +46 (0)8-463 22 66
Fax: +46 (0)8-611 71 55
Email: chapman@stfturist.se
Web: Af Chapman.

GSV

SKRIV MEDDELANDE

Reset all fields