Julmarknad Gamla Stan Stockholm

Foto:Börjessons

stortorget stockholmVäck julstämningen med ett besök på
Gamla stans julmarknad.
Julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan startar i år lördagen den 19 november
och håller öppet dagligen mellan
kl 11.00 – 18.00 ända fram till den
23 december.
Man började med årliga julmarknader på Stortorget redan 1915 med det förekom julmarknader på den här platsen redan på 1800-talet. Gamla stans julmarknad är Stockholms äldsta med anor från Gustav Vasa, som bland annat bestämde att endast svenska varor fick säljas på julmarknaden.

Bland de 38 röda julbodarna på Stortorget finns ett stort utbud av svenska produkter med hög kvalitet och du kan hitta allt tänkbart både till julbordet och som du kan ge i julklapp. Utbudet består bland annat av renstek, fårfiol, hemgjorda korvar, hjortronsylt och Stortorgets egna senap. För den som letar efter julklappar har en hel del att välja på såsom sameslöjd, hemstickade kläder och handstöpta ljus med mera. Här finns det många lockelser för gottegrisen såsom marsipan, brända mandlar, pepparkakor, sockervadd och våfflor.

Gamla Stans levande julkalender
Missa inte sånguppträdanden under helgerna fram till jul och Gamla Stans levande julkalender som innebär att 24 fönsterluckor öppnas på olika platser i Gamla stan. Spännande överraskningar i form av musik-, dikt och berättarframträdande av kända och okända artister väntar vid varje luckas öppnande.

Foto:L.Fogelberg
Julmarknad Stortorget  Castanea Vandrarhem  i Gamla Stan
Vill du uppleva en riktigt gammaldags traditionell julmarknad så är det här i Gamla Stans kvarter som man verkligen kommer i julstämning.
Ska du besöka Stockholm i juletid är ett boende på Castanea vandrarhem det bästa boendet.
Här bor du otroligt vackert mitt i Gamla stans mysigaste kvarter helt nära den traditionella julmarknaden. Det känns som man skulle kunna träffa på någon av Gamla Stans skalder som Lasse Lucidor, Bellman, Carl Jonas Love Almqvist eller Evert Taube när man stiger ut ur porten på vandrarhemmet.

Detta vandrarhem har anor från 1600-talet och det känner man verkligen i denna unika miljö.
Upplevelsen blir just sådär total när man står där på det mysiga lilla torget med kastanjen.
Mer om Castanea här.

Share:

Inga kommentarer

Lämna meddelande